Üdvözöljük a 25 éve működő Overtones Alapfokú Művészeti Iskola honlapján!

TANÉV KÖZBEN IS VÁRJUK LEENDŐ NÖVENDÉKEINK JELENTKEZÉSÉT

budapesti zeneiskolánk hangszeres képzéseire

MIÉRT AZ OVERTONES ZENEISKOLA BUDAPEST?

Mert gyermekközpontú módszerekkel, élvonalbeli művész-tanárokkal, egyéni hangszeres és kiscsoportos szolfézs órákkal, kiváló hangszerparkkal, jól felszerelt, felújított épületben várjuk leendő növendékeinket a XIII. kerületi Visegárdi u 17. szám alatt található épületünkben.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

Telefonszám: +36 30 99 42 355

E-mail cím: info@overtones.hu

Címünk: 1132 Budapest, Visegrádi u. 17.

OVERTONES HÍREK

Tagiskoláink bemutatkozó videói

Pécsi növendékeink remekeltek Dombóváron

Pécsi növendékeink remekeltek Dombóváron

A májusban megrendezett V. Apró Fúvósok dombóvári versenyén remekeltek pécsi tagiskolánk növendékei. Bíró Borka Rebeka-fuvola, arany minősítést kapott. Tanára:Denke Mária Kiss-Hegedüs Dóra-fuvola,  bronz minősítést kapott. Tanára: Szilágyiné Pichler Dóra Ulrich...

Pécsi sikerek a II. Pécsi Szaxofon találkozón

Pécsi sikerek a II. Pécsi Szaxofon találkozón

Pécsi szaxofonos növendékeink nagy sikerrel vettek részt a  II. Pécsi Szaxofon találkozón a Pécsi Művészeti Gimnázium dísztermében. Kiss-Szendrői Johanna és Szabados André növendékünk  sok dicséretet kapott a szakértőktől. A találkozó nagyon jó hangulatban telt,...

Országos Fafúvós Verseny válogatói sikereink

Országos Fafúvós Verseny válogatói sikereink

Iskolánk két pécsi tanulója is kiemelkedően teljesített az Országos Verseny területi válogatóján. Szendrői-Kis Daniella ( oboa tanára Villányiné Schiffer Lídia) 8 évesen 60/54 ponttal került be az Országos Oboaverseny Döntőjébe,a mezőny legfiatalabb versenyzőjeként!...

művészeti iskolánkról

Az Overtones Alapfokú Művészeti Iskola, egy dinamikusan fejlődő intézmény, amelynek szakmai magja egy több évtized  alatt  kialakult és  csiszolódott művész- tanár  gárda. Iskolánk  alapítója, vezetője,  Baranyai Gyula, zenetanár, hegedűművész, közgazdász, 1993-ban hozta létre az iskolát, Talentum néven. Az intézmény azóta jelentős bővülésen és fejlődésen ment keresztül, ám az alapelvek változatlanok maradtak: gyermekközpontúság, differenciált nevelés, magas szakmai színvonal. 2006-ban Marcaliban felépült az iskola központi épülete. A modern, korszerű technikai eszközökkel fölszerelt épületben tantermek, a tetőtérben vendégszobák, valamint egy kamaraterem is helyet kapott.

Overtones Művészeti Iskola Marcali – Talentum Ház

Iskolánk fővárosi működésének előkészítését 2013-ban kezdtük el, majd 2015 szeptemberére sikerült létrehoznunk Budapesten a XIII. kerületi Visegrádi u.17-ben azt a teret, ahol nem csak oktató – nevelő munkánkat végezzük, hanem hangsúlyt fektetünk koncertek, kiállítások, szakmai konferenciák, továbbképzések szervezésére, így a vidéken tanító tanáraink és növendékeink közvetlenebb módon kapcsolódhatnak az országos művészeti neveléshez.

Az “overtones” szó szerint “felhangok”- at jelent, ami utal a zenei szóhasználatban is jól ismert fizikai jelenségre: a felhang az alaphanggal együtt – magasabb regiszterben – megszólaló kiegészítő hang, amely nélkül nem lehet teljes a hangkép, valójában a felhangok adják meg egy zenei hang igazi karakterét, továbbá a felhangok az alaphanggal minden esetben tiszta harmóniát alkotnak.

Iskolánk neve jelképezi annak sokszínűségét és azt, hogy törekszünk a teljességre, hiszen az Overtones Művészeti Iskola palettáján minden művészeti ág – a zene, a képzőművészet, a dráma és színjátszás, valamint a táncművészet két műfaja, a néptánc és a társastánc is megtalálható. A zenei tanszakokon belül az elektroakusztikus zene éppúgy jelen van, mint a népzene. Növendékeink az évtizedek során számos bemutatón, szakmai megmérettetésen vettek részt, szerepeltek eredményesen.

Igyekszünk alapelveinknek megfelelni és a jövőben is eszerint dolgozni, gondolkodni, tanítani és nevelni. Tisztában vagyunk azzal, hogy azok a fiatalok, akiket ma nevelünk, lesznek néhány évtized múlva a társadalom aktív tagjai. Nem mindegy, hogy most mit adunk nekik útravalóul.

Overtones Zeneiskola Budapest Épülete