Tanáraink

Budapest

Bertók Gabriella

1972-ben születtem Nagykanizsán. 9 éves koromban kezdtem zenét tanulni a nagykanizsai zeneiskolában. Középiskolai tanulmányaimat a Landler Jenő (ma Batthyány Lajos) Gimnáziumban végeztem, itt érettségiztem 1990-ben. 1994-ben tanári diplomát szereztem a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen matematika – ének-zene szakon. 1995-ben kezdtem szolfézst tanítani az intézményben.

Legfontosabb alapelvem: „úgy tanítani az éneket és a zenét, hogy ne gyötrelem, hanem gyönyörűség legyen a tanulónak, s egész életére beleoltsa a nemesebb zene szomját.” (Kodály Zoltán)

Telephely: Budapest
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: szolfézs
Csík Laura

Zenészcsaládban született, ötéves korában kezdett zongorázni. A Zeneakadémián Kocsis Zoltán és Zempléni Kornél tanítványa volt. Különböző hazai és nemzetközi versenyeken számos díjat nyert. 1983-ban első díjat kapott a Magyar Televízió Ifjúsági Versenyén. 1988-ban bejutott a Montreali Nemzetközi Zongoraverseny döntőjébe, majd 1989-ben elnyerte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Dohnányi Zongoraversenyének első díját. Külföldön Svájcban, Spanyolországban, Németországban, Kubában, Kanadában és az Egyesült Államokban.

Telephely: Budapest
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: zongora
Molnár Sándor

1987-ben születtem Budapesten. Zenei tanulmányaimat nyolc évesen kezdtem. Eleinte trombitán, harsonán játszottam, egy év múlva váltottam klarinétra. Négy év klarinétozás után kezdtem szaxofonozni a helyi big-band-ben.

2003-ban felvételt nyertem a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-szaxofon szakára ahol a tanárom Czakó Péter volt. 2007-ben sikeresen felvételiztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-szaxofon szakára, ahol Borbély Mihály és Elek István voltak a főtárgy-tanáraim. Jazztanszakos éveim alatt megismerkedtem és volt szerencsém játszani a magyar jazz legnevesebb képviselőivel. Különböző hazai jazz klubokban, fesztiválokon játszottam quintettemel, quartettemmel. A bachelor diploma megszerzése után, 2011-től a grazi Universität für Musik und darstellende Kunst Graz jazz-szaxofon szakán folytattam tanulmányaimat mesterképzésen. Tanáraim voltak többek közt Heinrich von Kalnein, Stjepko Gut, Ed Neumeister, Renato Chicco. Számos mesterkurzuson vettem részt, melyeket többek között Jimmy Cobb, Dick Oatts, Benny Golson, Billy Hart, Peter Bernstein tartottak.

Ezen időszak alatt a Szombathelyi Szakközépiskola jazz tanszakának szaxofon tanára voltam két évig. Grazi éveim alatt számos kiváló külföldi zenésszel dolgozhattam együtt különböző projektekben. Több neves európai jazz klubban játszottam, turnéztam. 2014-ben diplomáztam Grazban, majd hazaköltöztem Budapestre, ahol több projektben játszom, magánórákat adok és új quartettemmel kezdtem el dolgozni – Szakcsi Lakatos Róberttel, Lakatos Pecek Krisztiánnal és Csízi Lászlóval.

Tevékenység:
Telephely: Budapest
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: szaxofon

 

Olgyai Gergő

1992 – ben születtem Cegléden, klasszikus gitárral 14 éves koromban kezdtem foglalkozni, a konzervatóriumot a Batók Béla zeneművészeti szakközépiskolában végeztem Szilvágyi Sándornál. Jelenleg a Zeneakadémia mesterképzésén tanulok.

Fontos része életemnek a tanítás, hogy azt a tudást melyet nagyszerű tanáraimtól s magam csiszolásával tanultam átadhassam más fiataloknak is és megismertessem velük a zene és a gitározás örömeit.

Telephely: Budapest
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: gitár
Szemadám Tamás

Budapesten születtem 1993-ban, gitározni 7 éves koromban kezdtem el Budai Lehelnél. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója vagyok, és nagyon örülök, hogy az Overtones zeneiskolában taníthatok. A zenetanulás egy hosszú folyamat, amelyet csak kemény munkával lehet csinálni, ez komoly feladat mind a gyerekeknek, mind a szülőknek, viszont: “A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik.” Kodály Zoltán

Telephely: Budapest
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: gitár

csurgó

Cseszkóné Borovics Melinda

1987-óta tanítok. Számos megyei, regionális és országos versenyen vettem részt növendékeimmel. Az évek során több arany minősítést és különdíjat is elhoztunk. 2009-ben tanári különdíjjal jutalmazták munkámat.

Szeretek tanítani. A zene az érzelmek kifejezésének, megélésének egyik eszköze lehet, gazdagítja a gyermekek belső világát. A gyermekkori aktív zenélés egész életre szóló fejlesztő hatással bír, javítja a koncentrációs képességet, a memóriát, mérhetően javítja a szellemi teljesítményt.

Tanári hitvallásom: „Zene nélkül az élet tévedés lenne .Emberré válni művészet, ebben az értelemben a zene segít nekünk emberré válni.” (Nietzsche)

Telephely: Csurgó
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: zongora
Füstös Gábor
Telephely: Csurgó
Művészeti ág: Táncművészet
Szaktárgy: néptánc
Illésné Bene JUdit

Születésemtől fogva Marcaliban élek. Az általános iskolát zene tagozatos osztályban végeztem, ahol minden nap volt énekóra. Hat évig tanultam furulyázni. Zeneiskola akkor még nem működött a városban, ezért magántanárhoz jártam zongoraórákra. Érettségi után a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán az ének spec. koll. lehetőséget választottam, ami után a pécsi Tanárképző Főiskolán ének-zene szakos tanári diplomát szereztem. Munkaidőm nagy részét általános iskolában töltöttem, de tíz éven át tanítottam középiskolában is. Felnőttként a Marcali Zeneiskolában először a gitár, majd a kürt hangszerek játéktechnikájának alapjait sajátítottam el 1-1 év alatt.

Több, mint 20 éve veszek részt a Talentum/Overtones Alapfokú Művészeti Iskola munkájában. Itt nyílt lehetőségem arra, hogy a tiszakécskei citera táborok nyári kurzusain, jó színvonalon megtanuljak citerázni.

Telephely: Csurgó
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: szolfézs

 

Telephely: Marcali
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: szolfézs

Jánosiné Árvai Zsuzsanna

Nagykanizsán születtem. Az általános iskolát és a gimnáziumot Nagykanizsán végeztem. 1981-ben szereztem diplomát a Pécsi Tanárképző Főiskola Népművelés Ének-zene szakán. Zongora szakból zeneoktatói működési engedélyt szereztem a Főiskolán.

1981-től 1988-ig Letenyén az Állami Zeneiskolában dolgoztam. 1988-tól a nagykanizsai Állami Zeneiskolában tanítok zongorát. Célom a zene megszerettetése, a zenei stílusokban való jártasság, a kamarazenélés – ahol az együtt játék, az egymásra figyelés a legfontosabb – elsajátíttatása, a gyerekek korának és képességeinek megfelelően.

 
Telephely: Csurgó
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: zongora
Katzné Szabó Marianna

1981 óta tanítok zongorát. A zene segítségével próbálok hatni tanítványaim szellemi világára, ízlésére,erkölcsi eszményeikre.2009-től zeneterapeutaként is foglalkozom gyermekekkel.

Tanári hitvallásom: “A titok nyitja a tanár személyiségében rejlik. A személyiség a tanár egyik legfőbb kincse.”

Még egy gondolat: “Aki lehajol a gyerekekhez görbén marad, aki közéjük telepszik, a szemükbe nézhet.”  (Varró Margit)

Tevékenység:
Telephely:
Csurgó
Művészeti ág:
Zeneművészet
Szaktárgy:
zongora
Kócs Mariann

Tanulmányok:

Általános Iskola Zákány (1983)
Landler Jenő Gimnázium Nagykanizsa (1987)
Tanítóképző Főiskola Kaposvár (1992)
Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola ének-zene szak Szombathely (2001)
Képzettségek:

általános iskolai tanító
ének-zene tanár

Telephely: Csurgó
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: szolfézs

Kovácsné Kővágó Anna

Telephely: Csurgó
Művészeti ág: Szín- és drámajáték

Németh Csongor

2004-ben érettségiztem Zalaegerszegen a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

További – szakirányú – végzettségeim:

2006: Dekoratőr és kirakatrendező (Munkácsy – Ady Dekoratőr Iskola, Zalaegerszeg)

2010: Rajz–Vizuális Kommunikáció (Kaposvári Egyetem)

Tanári munkámat az Overtones Alapfokú Művészeti Iskolában kezdtem 2013-ban.

A tanítás mellett – levelezőn – alkalmazott grafikát tanulok.

Telephely: Csurgó
Művészeti ág: Képző- és iparművészet

Telephely: Marcali
Művészeti ág: Képző- és iparművészet

 

Pappné Kovács Andrea

Vésén lakom és a Véssey Mihály Általános Iskolában dolgozom főállásban. Tanító, ének és történelem szakos tanár vagyok. A főiskolai végzettségemet a kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskolán, (ma Kaposvári Egyetem) és a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskolán szereztem. Már 25. éve tanítok, főleg felső tagozatban, és az osztályfőnöki feladatokat is ellátom. Mindezeken kívül az iskolai és községi társadalmi ünnepek, és általános iskolai kirándulások szervezésében veszek részt. Az Overtones Alapfokú Művészeti Iskolának már 15 éve dolgozom óraadó tanárként. A környék sok általános iskolájában tanítottam, Vésén, Inkén, Iharosberényben, Nagybajomban, Kutason, Segesden és Csurgón. Több tantárgyat is oktattam, szolfézst, népi éneket, kreatív zenei gyakorlatot.

Telephely: Csurgó
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: szolfézs

Vizeli Dezső

1959 07.02-án, Nagykanizsán születtem.

1977-ben érettségiztem a Batthyányi Lajos Gimnáziumban, majd autóvillamossági szakmát tanultam.

1975-től vagyok a Kanizsa Táncegyüttes tagja, 1985 – től vezetője. C kategóriás működési engedélyt 1984-ben, pedagógusi diplomát 2009-ben szereztem Szombathelyen

1982-ben házasodtam, egy fiúgyermekem van.

Jelenleg a Kanizsa és a Karos Táncegyüttesek mellett utánpótlás csoportjaikat is tanítom.

A Kanizsa Táncegyüttessel a következő díjakat nyertük el: Kiváló Együttes, Közművelődési nívódíj, együttesi nívódíj, Pro Urbe díj.

Telephely: Csurgó
Művészeti ág: Táncművészet
Szaktárgy: néptánc

Vízvári Valéria

Szombathelyen végeztem, ének-zenetanár, karvezetés szakon. Általános iskolákban tanítok ének-zenét, 5-8. osztályig illetve több énekkart is vezetek. Az Overtones Alapfokú Művészeti Iskolában – Murakeresztúron – 2013. szeptembere óta tanítok szolfézst és zenetörténetet.

Telephely: Csurgó
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: szolfézs

marcali

Ferge Rita

Sármelléken nőttem fel, a Keszthelyi Vajda János Gimnáziumban érettségiztem, ahol jelenleg tanárként dolgozom. Az első tanári diplomámat (matematika-rajz szakos) Szegeden szereztem, később elvégeztem a magyar nyelv és irodalom, illetve a mozgóképkultúra és médiaismeret szakot is. 2011-ben – szintén Szegeden – vizuális és környezetkultúra tanár mesterszakot végeztem.

Az alapfokú művészetoktatásban 1999 óta dolgozom képző- és iparművészet tanszakon elsősorban rajzolást, festést, mintázást, kézműves és kerámia műhelygyakorlatot.

Telephely: Marcali
Művészeti ág: Képző- és iparművészet

Illésné Bene JUdit

Születésemtől fogva Marcaliban élek. Az általános iskolát zene tagozatos osztályban végeztem, ahol minden nap volt énekóra. Hat évig tanultam furulyázni. Zeneiskola akkor még nem működött a városban, ezért magántanárhoz jártam zongoraórákra. Érettségi után a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán az ének spec. koll. lehetőséget választottam, ami után a pécsi Tanárképző Főiskolán ének-zene szakos tanári diplomát szereztem. Munkaidőm nagy részét általános iskolában töltöttem, de tíz éven át tanítottam középiskolában is. Felnőttként a Marcali Zeneiskolában először a gitár, majd a kürt hangszerek játéktechnikájának alapjait sajátítottam el 1-1 év alatt.

Több, mint 20 éve veszek részt a Talentum/Overtones Alapfokú Művészeti Iskola munkájában. Itt nyílt lehetőségem arra, hogy a tiszakécskei citera táborok nyári kurzusain, jó színvonalon megtanuljak citerázni.

Telephely: Csurgó
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: szolfézs

 

Telephely: Marcali
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: szolfézs

Kiss Katalin

4-14 éves gyerekeket tanítok. Az óvodásoknak gyermekjáték foglalkozásokat tartok, a nagyobbaknak már néptáncórákat. Művészeti iskolás csoportokat rendszeresen készítek fel néptánc fesztiválokra, tanulmányi versenyekre, városi, megyei és nemzetközi fellépésekre.

Iskolai végzettségek:

1993: Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskola – Óvodapedagógus

1994: Csokonai Vitéz Mihály Tanítóképző Főiskola – Általános iskolai tanító

2001: Magyar Táncművészeti Főiskola – Táncpedagógus / néptánc szakirán

Tevékenység:
Telephely: Marcali
Művészeti ág: Táncművészet
Szaktárgy: néptánc

Molnárné Csécs Ágnes

1951-ben született Marcaliban. Ének- zene tagozatos általános iskolába járt, Kodály-módszerrel tanult. 1977-ben ének­-zene szakos tanári diplomát szerzett a Pécsi Tanárképző Főiskolán. 1974 óta tanít Sávolyon az általános iskolában, ahonnan 2009-ben nyugdíjba vonult.Óraadóként 2013-ig tanította az ének tantárgyat és vezette az iskola kórusát. Életében mindig jelen volt a zene, különösen a népzene, a néphagyományok ápolása, gyűjtése. Fiatalon népdaléneklőként gyakran szerepelt és sikereket ért el az akkori Kulturális Seregszemléken. Náptáncolt is, a többszörös arany minősítésű Baglas Néptáncegyüttes alapító tagjai között volt.Saját gyermektánc csoportjai is szép eredményeket értek el, arany minősítést is. A néptáncos évek befejezése óta a Balatonkeresztúri Bárdos Lajos női karban énekel.

Mindig foglalkozott népdaléneklő gyerekekkel.Sokan közülük eljutottak megyei versenyekre és az arany minősítéssel kiérdemelték az országos versenyeken való szereplést. Mindig vezetett gyermekkórust. Nagyon fontosnak tartotta a zene, az éneklés megszerettetését, hogy tanítványai úgy hagyják el az iskolát, hogy minél gazdagabb népdalkincs birtokában legyenek. Nyugdíjba vonulása óta a Sávolyi Dalkör vezetője. Az Overtones Alapfokú Művészeti Iskolában 1995 óta tanít szolfézs tantárgyat és igény szerint népének tantárgyat.

Telephely: Marcali
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: szolfézs

Németh Csongor

2004-ben érettségiztem Zalaegerszegen a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

További – szakirányú – végzettségeim:

2006: Dekoratőr és kirakatrendező (Munkácsy – Ady Dekoratőr Iskola, Zalaegerszeg)

2010: Rajz–Vizuális Kommunikáció (Kaposvári Egyetem)

Tanári munkámat az Overtones Alapfokú Művészeti Iskolában kezdtem 2013-ban.

A tanítás mellett – levelezőn – alkalmazott grafikát tanulok.

Telephely: Csurgó
Művészeti ág: Képző- és iparművészet

Telephely: Marcali
Művészeti ág: Képző- és iparművészet

 

Rónai Gábor

1965-ben született Szombathelyen. Diplomáját a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán valamint a Magyar Iparművészeti Egyetem Vizuális és Környezetkultúra szakán szerezte. A BME-n színdinamikai szakmérnöki, a Károli Gáspár Egyetemen kifejezés-pszichológiai képzésen is részt vett. Színtani kutatásokkal, alkotótáborok vezetésével, és képzőművészeti terápiával is foglalkozik. A festészeten kívül a vizuális és mozgóképkultúra, intermédia, textiltervezés, reklámgrafika, tervezőgrafika, az ötvös mesterség, az egyedi ékszerek tervezése és kivitelezése is szerepel tevékenységei között. Jelenleg a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar Szakmódszertani Tanszékének oktatója. Tagja a Kapos Art Képző és Iparművészeti Egyesületnek, amellyel csoportos, és nemzetközi kiállításon vesz részt, számtalan egyéni kiállítása mellett.

Az alkotásait elektrográfiai hozzáállású kutatások előzik meg, melyben tisztázódnak a szín- és formakotrasztok hatásai és a kompozíciós problémák. A stílusbéli jegyeket tekintve az expresszionizmus, a konstruktivizmus és a lírai absztrakció összecsúszását tapasztalhatjuk. Ezen jegyeket erőteljes gesztustartalmakkal oldja fel, vagy erősíti meg. Festményeit, színsziporkáit, mélyen belülről fakadó, harsogó színekkel festi, melyek magával ragadó, néhol sokkoló virtustáncként jelennek meg. Technikai, eszközbéli hozzáállása a régi mesterek felé tiszteleg, hiszen a festékeket saját maga állítja elő porított pigmentekből, így válik az alkotási folyamat részévé ez az elmélyülés.

Telephely: Marcali
Művészeti ág: Képző- és iparművészet

 

Táncos Laura

Tanulmányok:

1994-1997: Magyar Művelődési Intézet, Budapest

felsőfokú kórusvezetői bizonyítvány

1989-1993: Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola, Szombathely magyar nyelv-és irodalom és ének-zene szakos általános iskolai tanári diploma

1985-1989: Landler Jenő Gimnázium és Eü. Szakközépiskola, Nagykanizsa

Munkahelyek:

2012 – : Overtones AMI, keyboard- és szolfézstanár Zalaszabar

1995-2012: Szent Cecília Zene- és Művészeti Iskola, Nagykanizsa, zeneoktatás

2007-2011: Fekete István Ált. Isk. és Alapfokú Műv.okt. Int. Borsfa, zeneoktatás

2009-2012: Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, Pacsa magyar és ének-zene szakos tanár

2002-2009: Arany János, majd Suli Harmónia Általános Iskola, Felsőrajk, magyar és ének-zene szakos tanár

1994-1996: Állami Zeneiskola, Nagykanizsa mellékfoglalkoztatású zongoratanár

1993-2002: Vécsey Zsigmond Ált. Isk. Nagykanizsa, magyar és ének-zene szakos tanár

Tanfolyamok:

2010: Memóritechnikák és tanulási módszerek alkalmazásának lehetőségei az általános

iskolai oktatás és nevelés során

2008: Figyelemzavar tanórai kezelése, módszerek és eszközök

2007: Integrált pedagógiai rendszerű oktatás alapjai

Tanórai differenciálás a gyakorlatban

2006: Tevékenységközpontú pedagógiák alkalmazására való felkészítés

2005: ECDL START EU-konform számítógépes felhasználói jogosítvány

2003: A kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet kórusvezetői továbbképzése

1999: Eger: Nemzeti Alaptanterv művészeti oktatását segítő kórusvezetői továbbképzés

Képzés vezető tanára: Hollerung Gábor

1998. Gordon Iskola: Tanári eredményesség tanulása

További szakmai-pedagógiai tevékenységek:

2012-től folyamatosan: Fűzvölgyi Dalostársak nyugdíjas kórus vezetése

2009-től folyamatosan: szepetneki Veseli Zbor horvát kórus vezetése

2007-től folyamatosan: Nefelejcs Egyesület nyugdíjas kórusának vezetése Szepetneken

1999-től folyamatosan: Kodály Zoltán Énekkar vezetése Nagykanizsán

1993-2012: iskolai gyermekkarok vezetése, nyári kórustáborok szervezése, osztályfőnöki tevékenység, tehetséggondozás, versenyeztetés

1994-től folyamatosan tagja vagyok a Baráth Yvette által vezetett nagykanizsai Farkas Ferenc Énekegyüttesnek, mely hazai Cum Laude, nemzetközi arany és kórusolimpiai ezüst medálos minősítésű kórus

Telephely: Marcali
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: keyboardszolfézs

Üst Gyula

1982-től folyamatosan táncolok

1996-2013 Kis-Balaton Táncegyüttes művészeti vezetője

1998-2002 Táncművészeti Főiskola néptáncpedagógus szak

2005 koreográfus képzés

2014-től több táncegyüttesnél vendégkoreográfus, néptáncpedagógus.

Telephely: Marcali
Művészeti ág: Táncművészet
Szaktárgy: néptánc

pécs

Barth István

Budapest 1937. 06.16.
Iskolák:
Ált.Fiúisk.Kőbánya
Ciszterci Főgimnázium Eger
Zenei Gimnázium, fuvola szak, Budapest (érettségi vizsga 1955.)
Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Prof.: Hartai Ferenc.( diploma vizsga: 1960.) – Végzettség: Fuvolaművész-tanár.
Munkahelyek:

1957- 1997. Pécsi Nemzeti Színház, Pécsi Szimfonikus Zenekar (szólamvezető I.fuvolás)
1997 nyugdíj
Pécsi Művészeti Szakközépiskola
Liszt F. Zeneműv. Főisk. Pécsi Tagozata ( 1957-1998. óradíjas tanár)
Pécsi Tudományegyetem kinevezett főiskolai adjunktus ( 1994- )
2003-2006. POTE. egyetemi docens ( fuvola, kamarazene,módszertan )
2006.03.01.POTE. óradíjas tanár ( tömeges elbocsájtások )
2005- Kolinda Müv. Isk.
2006- Belvárosi Állt. Isk. és AMI. Dombóvár
Zenekarok, melyekben első fuvolásként közreműködtem:

Pécsi Nemzeti Színház
Pécsi Szimfonikus Zenekar
Liszt Ferenc Kamarazenekar (Bp.)
Budapesti Vonósok
Weiner- Szász Kamarazenekar
Külföldi zenekari turnék:

Németország, Franciaország, Olaszország, Luxemburg, Anglia, Dánia, Oroszország, Finnország stb.

Szóló hangversenyek (a teljesség igénye nélkül):

Pécs Liszt-Terem
Nemzeti Színház
POTE Aula
Budapest ( Zeneakadémia )
Salerno
Varsó ( Magyar Intézet)
A felsorolt zenekarokkal előadott versenyművek:

Fuvolaversenyek:

Vivaldi: F-dúr,D-dúr,g-moll,c-moll,C-dur,a-moll (piccolo)
Mozart: C-dur-,G-dur-,D-dur
Farkas Ferenc: Concertino
Hidas Frigyes: Fantázia
Ismert kamarapartnerek:

Rolla János
Csánky Emilia
Pertis Zsuzsa
Lencsés Lajos
Gyöngyössy Zoltán
Kováts Lóránt
Maurice André
Kitüntetések:

Szocialista Kultúráért
Kiváló munkáért
Az Év Legjobb Zenekari Művésze
Doppler-díj
Liszt Ferenc-díj
Janus Pannonius-díj
Amtmann Prosper Emlékérem
Pro Communitate
Pannon Filharmonikusok örökös tagja
Zsűrizések:

Somogy megyei Kamarazene Találkozó (elnök több ízben)
Baranya Megyei Fuvolás Találkozó
Jeney Zoltán Ifjúsági Fuvolaverseny – Kaposvár
Nemzetközi Fuvolaverseny – Markneukirchen
„Elek Tihamér” Országos Középiskolai Fuvolaverseny – Debrecen
Richter János Zenei Versenyek – Győr
Kurzusok:

Nemzetközi Ifjúsági Zenei Tábor Pécs (20 alkalommal)

Országos Fuvolás Találkozókon (Debrecen, Kecskemét, Vác, Győr, Hódmezővásárhely, Budafok), Bólyi Fuvolás Tábor (10 alkalommal)

Továbbképzés zeneiskolai tanárok részére. Előadás címe: A fuvolaoktatás vokális alapjai.

Publikáció: A fafúvós hangszerek működésének fizikája. (fejezet megírása „A fafúvós hangszerek módszertana” c. főiskolai tankönyvben)

Jelenlegi pedagógiai programom: Éneklésen alapuló fuvolaoktatás 8-10 éves gyermekeknek a hangszer kialakulását követő, testméretükhöz igazodó, saját készítésű hangszereimen.

Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: fuvola

Csehily József

Ungváron született, 1950-ben. Zenei tanulmányait az Ungvári Művészeti Főiskola gitár és karmester szakán végezte (1968-1972)

Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: gitár

Denke Mária

Tanulmányok:

Liszt F. Zeneművészeti Főiskola Zene-és Énektanárképző Szak: zeneelmélet, szolfézs, énektanár

Zeneművészeti Szakközépiskola: fuvola
Budapesti Felsőfokú Karvezetőképző:”A” kat. minősítés

Munkahelyek: 2013-tól Talentum/ Overtones AMI:szolfézs

előtte:

2008 -2013-ig Agócsy László Zeneiskola: szolfézs
1989- 2009-ig Liszt F. Zeneisk.Pécs: szolfézs- fuvola
1968-89-ig Mohácsi Városi Zeneiskola: szolfézs, szolfézs-fuvola
1970-76 Ifjúsági Vegyeskar Mohács 502. ISZK.
1980-89-ig Sombereki Székely Népdalkör felnőtt és gyermek tagozat
1987-89-ig a Baranya Meggyei Szolfézs Munkaközösség vezetője

Kitüntetések:1981 Miniszteri Dícséret
2007 JeneyZoltán díj
Növendékeim teljesítményéért országos versenyeken:Kaposvár 2, Balassagyarmat 4 alkalommal tanári különdíjban részesültem.

Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: szolfézs

Halmi Gábor

A zenével 6 éves koromban „jegyeztem el magam”, amikor 1976-ban Pécsett, a Mátyás király utcai Általános Iskola zenei tagozatára nyertem felvételt. Hegedülni tanultam, kórusban énekeltem. Később a gimnáziumban is folytattam a zenélést: a pécsi Nagy Lajos diákjaként a vegyeskar, a férfi vokálegyüttes és a vonószenekar aktív tagjaként számos itthoni és külföldi fellépésen fordultam meg.

Zenei identitásom sorsdöntő lett pályaválasztásomkor: a JPTE ének-zene – matematika szakos hallgatójaként diplomáztam 1993-ban. Közben a Tillai Aurél vezette Egyetemi Kórussal értünk el szép sikereket itthon és külhonban egyaránt. Ének-zenetanár – karvezetői diplomámat a PTE Művészeti Karán szereztem 2007-ben.

1990-től – a mai napig – tagja vagyok a Magyar Örökség díjas Pécsi Kamarakórusnak. Közel 18 éven át voltam részese továbbá a Pécsi Vonósok sikereinek. Főállásban a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont ének-zenetanára vagyok. Vezetem az iskola kórusait, fúvószenekarát. Az Overtones-nak 2014. szeptemberétől vagyok zenetörténet óraadó tanára.

Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: zenetörténet

Haszon Balázs

Tanulmányok, végzettségek:

1996 – Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Pécs – zenetanár és kamaraművész diploma
2000 – Debreceni Egyetem Konzervatóriuma : fagottművész diploma
Szakmai tapasztalat, eddigi munkahelyek:

Liszt Ferenc Zeneiskola Pécs 2000-2003
Kontrasztok AMI 2003-
Pannon Filharmónikus Zenekar 1-2. fagott-kontrafagott 1994-
Egyéb:

Bazilika Mozart Zenekar – alapító tag
Hegeda együttes – alapító tag
Harmónia Fúvósötös – tag

Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: furulyaklarinét

Horváth Judit

Végzettségek:
Pécsi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola – zongoratanár
Budapest Zeneakadémia – korrepetitor
Munkahelyek:

Pécsi Nemzeti Színház – korrepetitor
PTE Művészeti Kar – óraadó
10 éve tanítok zongorát zeneiskolában.
Tevékenység:
Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: zongora

Kész Ildikó

Pécsett születtem 1975-ben. Zenei tanulmányaimat 6 évesen kezdtem a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola zongora szakán, majd 12 éves koromtól fuvola szakon is tanultam. Tanulmányaimat a pécsi Művészeti Szakközépiskolában szolfézs – zeneelmélet, fuvola szakokon folytattam , majd a pécsi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szolfézs- zeneelmélet tanár, karnagy-diplomát szereztem. 20 éves koromtól tanítok szolfézst. 2 éven át voltam a Siklós Városi Kórus karnagya.

2000-ben kisfiam megszületése után a pécsi Kolinda Alapfokú Művészeti Iskolában helyezkedtem el és itt furulyát , fuvolát oktattam, fuvolaegyüttest alapítottam és vezettem, illetve zongora-korrepetitori feladatokat is elláttam 11 éven át az iskola megszünéséig.

Iskolák melyben az elmúlt 20 évben tanítottam még: Bólyi Zeneiskola, Siklósi Zeneiskola, pécsi Eck Imre Művészeti Iskola, pécsi Agócsy László Zeneiskola.

Éveken át a pécsi Koch Valéria Iskolaközpont alsó tagozatos gyermekeinek színjátszó és kórus munkáját segítettem zeneírással, hangszereléssel, zenei kíséret szerkeztésével és annak előadásával keyboardon. Az iskola számos zenei produkciójában részt vettem hangszereléseimmel és előadóként is.

2009-ben szereztem meg zeneterapeuta képesítésemet a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar és Általános Orvostudományi Kar képzésén.

2013-ban kislányom született. A GYED után 2015-től az Overtones Alapfokú Művészeti Iskola szolfézs tanárjaként tértem vissza a zenetanításhoz.

Vallom, hogy minden gyermeknek szüksége van a zenével és a művészetekkel való találkozásra. Szellemi és lelki életük fejlődésében elengedhetetlen. A zene, tanulási nehézségeikben, életkori kríziseikben, kreativitásukban és önkifelezésükben is kiváló társ, mely segítségével a társadalom értékes és kiegyensúlyozott felnőttjeivé válhatnak.

Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: szolfézs

Kiss Alfréd

Kilenc éve tanítok éneket, nyolc éve hangszeres zenét citerán és népi furulyán. 2010-ben végeztem el a Nyíregyházi Főiskola Ének-zene, népzenetanár szakot. Fő hangszerem a cimbalom volt. Cimbalmozni Balogh Kálmántól, Csicsó Józseftől, Unger Balázstól; citerázni Borsi Ferenctől tanultam, tanulok.

Alkalmi zenekari társulások mellett állandó bandákban is játszom, így a Büdös Vornyik zenekarban, amely autentikus magyar népzenét játszik. Ebből a formációból alakult ki egy világzenét képviselő zenekar, a Köztársaság bandája, ahol két évet cimbalmoztam. A könnyűzene (a rock, rock’n roll, boogie, funkee) is érdekelt, ezért tanultam meg basszusgitározni. A Dirr-Durr trió, a mai napig működő formáció, fejlődő, bővülő repertoárral.

Legfontosabb elért eredményeim közt említeném meg a Mohácsi Országos Tehetségkutató Versenyen kétszer is első helyezést ért el Kalányos Ádám növendékem, akit még a Fölszállott a Páva című műsorba is sikerült bejuttatnom. Regionális szinten többször is sikerült nívó és kiemelt nívódíjat szerezünk, így Rohonczi Ninon, Braun Fanni, Bulucz Viktória, Kuti Gergő, Zápor Attila, Szijártó Dániel Csaba, Hanczkó Andrea, Kuti Máté növendékekkel. A zene szeretete még az után is megmaradt bennük, hogy elballagtak és már nem én tanítom őket.

A zenei nevelést elengedhetetlennek tartom, mert a gyerekek gondolkodását, tanulási képességét óriási mértékben fejleszti. Ezért megteszek mindent, hogy minél több gyermeket taníthassak magyar népzenére, és a szerzett tudásuk alapos és igényesen legyen.

Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: citeranépi furulya

Kovács Zsolt

Kovács Zsolt vagyok, zenei tanulmányaimat pedig a siklósi zeneiskolában kezdtem 1998-ban klarinét szakon, tanárom Szilyné Molnár Anikó volt. 2005-ben felvételt nyertem a Pécsi Művészeti Szakközépiskolába, majd 2006-ban Vácon folytattam középfokú tanulmányaimat, tanáraim Radics Miroszlav Péter és Csongár Péter voltak. 2009-ben a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán lettem hallgató, 2014 nyarán szereztem diplomát, tanárom Arnóth Zoltán volt.

Egyetemi tanulmányaim során számos zenekarban zenélhettem: a Pannon Filharmonikusoknak több alkalommal kisegítő zenésze voltam, nyári túrnék alkalmával a Pécsi Vonósokkal zenéltem együtt, rövid idegi tagja voltam a Pécsi Vasutas Koncertfúvószenekarnak, majd ezt követően a 2014. tavaszán megalakult PTE-ZSWO fúvószenekarának tagja lettem, ahol jelenleg is klarinétozom.

Jelenleg az Overtones AMI és a Kontrasztok AMI intézményekben tanítok furulya, klarinét, szaxofon hangszereket.

Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: klarinét

László Gábor

Zenei tanulmányomat 7 évesen kezdtem a Bonyhádi Állami Zeneiskolában, majd Budapasten a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskolában érettségiztem.

2001-ben a PTEMK Zongora tanszakára nyertem felvételt. 2005-ben zongoratanár, kamara-művészként diplomáztam. 2002 óta tanítok gyerekeket.

Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: furulya

Sperling Balázs

Sperling Balázsnak hívnak, iskolánkban társastánc pedagógusként dolgozom. Az óráimon gyermektáncokkal, standard táncokkal és latin amerikai táncokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek a Szakcsi ÁMK tagintézményeiben.

1987. szeptember 28-án születtem Dombóváron, ahol jelenleg is élek. A tánccal 14 éves koromban kerültem közeli kapcsolatba egy koszorúcska alkalmával, ahonnét egyenes út vezetett a dombóvári Valcer Tánc Sport Egyesülethez (ma Perfect Dance TSE). Versenyzői éveimet az egyesület színei alatt töltöttem miközben kiváló hazai és külföldi tanároktól tanulhattam. Akkoriban még sajnos nem volt lehetőség művészeti iskolák keretében táncot tanulni, de szerencsére ma már másként van. Gimnáziumi éveim után a Magyar Táncművészeti Főiskola társastánc pedagógus szakán szereztem diplomát.

Ha szereted a jó zenéket és szeretnél megtanulni táncolni, egy jó csapat tagja lenni, akkor a mi iskolánkban a helyed! Találkozzunk a parketten!

Tevékenység:
Telephely: Pécs
Művészeti ág: Táncművészet
Szaktárgy: társastánc

Szabó Lajos Sebestyén

Tanulmányok:

Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola, Békéscsaba (1987-1993)
Liszt Ferenc Alapfokú Művészete Iskola, Pécs (1993-1995)
Művészeti Szakközépiskola, Pécs (1995-2000)
Pécsi Tudományegyetem, Művészeti Kar, Zongoratanár képzés (2000-2005)
Pécsi TE, Művészeti Kar, Elektronikus Zenei Médiaművész képzés(2011-2014)

Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: zongora

Szkibó Gergő

Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának klasszikus gitárművész szakos hallgatója. Három évet tanított Edelényben a Szent Miklós Görög katolikus Általános Iskola és AMI-ban. Mostani munkahelyei az Overtones AMI és a Kontrasztok AMI.

Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: gitár

Tamás János

Kedves Szülők, meglévő és leendő tanítványaim!

Nem túl rövid életpályámat próbálom lehetőség szerint nem bő lére eresztve elétek tárni a teljesség igénye nélkül. Remélem nem veszitek zokon a bizalmas Tegeződést és statisztikainak tűnő adathalmazt.

1949 01 27 (rég volt), születtem elvileg Tokodon a gyakorlatban melette Ebszőnybányán (pici bányásztelepülés). Komló vonzotta szüleimet is, dinamikus fejlődése miatt, amit a bányának köszönhetett. 1955-ben kezdtem zeneiskolai tanulmányaimat Salamon Károly kürtművész majd dr Ábrahám László kürtművész kezeinek irányítása alatt. 1963- ban a pécsi konziban folytattam Decleva László, később Galambos János (MR Szimf. zkr.) keze alatt. Diplomámat Galambos János Tanár úrtól kaptam 1970-ben.

Pályám részletei – a teljesség igénye nélkül.

1970 szept. Énaktanár (Komló)

1970 okt. 16 Pécsi Nemzeti Szinház Zkr. -2011 09 30

1973-2003 tanítás a konzi-ban

2003-2006 tanítás a Főiskola felnőttképzésén

2007-től Gondolataim szerint kár lett volna veszni hagyni négy évtized szakmai tapasztalatát. Kopogtattam és hallgató fülekre találtam. Nagy örömmel próbálok legjobb tudásom szerint hozzájárulni az Overtones AMI munkájához.

Tevékenység:
Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: furulya

Varga Ágnes

Hódmezővásárhelyen születtem 1978-ban. A Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolába jártam. Hét évesen kezdtem hegedű tanulmányaimat a helyi zeneiskolában. Tíz éves koromtól Szegedre jártam a Király-Kőnig Péter Zeneiskolába. Középiskolai tanulmányaimat Kecskeméten a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában végeztem 1992-1996-ig. Zeneiskolai hegedű tanári és kamaraművész diplomát Pécsett az LFZF pécsi főiskolai tagozatán 2000-ben, hegedűművész és középiskolai hegedű tanári diplomát a Debreceni Egyetem Konzervatóriumában 2002-ben kaptam.

1997 óta tanítok hegedű tanárként, és foglalkozok óvodás korú csoportokkal is. Több nyáron vettem részt gyerekek zenei táboroztatásában. Volt olyan növendékem, aki felvételt nyert a Pécsi Művészeti Szakközépiskolába, majd a PTE Zeneművészeti Intézetébe.

Szeretek tanítani, mert számomra csodás dolog a gyerekek arcán a zene varázsát meglátni. Szerencsés vagyok, mert jó tanáraim voltak, akiktől rengeteg jót és értéket kaptam. Ezért van miből tovább adnom.

A Pannon Filharmonikus Zenekar Művészeként 1999 óta hegedülök az együttesben. Szeretem a kamarazenélést, amit a Brillante vonósnégyesben és a Varga Violini Hegedűnégyesben CD-re is rögzítettünk.

Mottóm Lord Yehudi Menuhin szavai: „A zenével egy kulcsot kaptam a kezembe, mely az emberek szívéhez vezet!”

Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: hegedű

Villányiné Schiffer Lídia

1976.november 13-án születtem Pécsett. Férjem szintén muzsikus. Két leánygyermekünk van. Zenei tanulmányaimat 7 éves koromban kezdtem. A tanulmányaim folyamán végig a legkedvesebb hobbim a zenélés volt, ezért a muzsikus pályát választottam. Az iskoláim elvégzésével egyidejűleg, és azt követően több zenekarban játszottam, számos magyarországi koncerten és külföldi zenekari turnén vettem részt.

1997 óta volt szerencsém alap – közép – és felsőfokon tanítani, melyből számomra az alapfok a legkedvesebb.

Tanári munkám során nagyon fontosnak tartom a tanítványaimmal, a jó kapcsolat kialakítását. Az iskolai oktatásban a zenetanárnak van leginkább lehetősége az egyéni foglalkozások révén a gyermekek személyiségével és lelki világával foglalkozni. Igyekszem erre kiemelt figyelmet fordítani.

A zene tanulása olyan szabadidős elfoglaltság, ami az esztétikai és művészeti kompetenciák mellett számos egyéb tanulási készséget – képességet fejleszt. Ezzel élve minden növendékemet a tehetsége és motivációja mentén egyénre szabottan tanítok annak érdekében, hogy a legjobb teljesítményt tudjuk elérni. Nagy kihívás számomra a tehetség gondozása, amikor növendékeimet versenyre készíthetem, továbbá az is, amikor tanulási ill. magatartási nehézségekkel küzdő gyermekeknek segíthetek a zenepedagógia sajátos eszközeivel a tanulási és viselkedési problémáik megoldásában.

Tanári hitvallásom, hogy úgy tanítsunk, hogy a tanulóink szeressenek iskolába – zeneórákra járni, továbbá a tanulás, az új ismeretek megszerzésének örömével és sikerélményével történhessen mindaddig, amíg a gyermekeink iskolába járhatnak.

Végzettségem: Oboaművész – Tanár; Kamaraművész

Tanulmányaim:

Pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola: Csikós Miklós
Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola: Deák Árpád
Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Pécsi Tanárképző Intézete: Kerényi Sándor, Sturcz László
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szegedi Tagozata: Meszlényi László
BME Közoktatás vezető képzés (folyamatban)
Munkahelyeim:

Kolinda Alapfokú Művészeti Iskola (furulya-oboa tanár) 1997-1999
Pannon Filharmonikusok (1-2. oboista, váltó angolkürt) 1996-2008
Pécsi Nemzeti Színház Zenekara (1-2. oboista, váltó angolkürt) 1996-2008
Pécsi Művészeti Szakközépiskola (óraadó oboa tanár) 2005-2007
Pécsi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola(óraadó oboa tanár) 1998-2000
Kontrasztok Alapfokú Művészeti Iskola (furulya-oboa tanár,tanszakvezető) 2000 –
Overtones Alapfokú Művészeti Iskola (furulya-oboa tanár,tagintézmény vezető) 2012-

Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: furulya

Zsoldos Eszter

Esztergomban születtem 1985-ben. Zenei tanulmányaimat 7 évesen kezdtem az esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskolában. Középiskolai tanulmányaim végén döntöttem úgy, hogy zenével szeretnék foglalkozni. 2006-tól a Hermann Ottó Zeneművészeti Szakközépiskolában Székesfehérváron, majd 2008-tól a PTE Művészeti Karán tanulhattam fuvolát Dr. Drahos Béla és Hegyesi Gabriella keze alatt.
Tagja voltam az Esztergomi Szimfonikus Zenekarnak, majd egyetemi éveim alatt a Pécsi Vasutas Koncertfúvószenekarnak.

Jelenleg a Zsolnay Vilmos Fúvószenekar fuvolistája vagyok. 2009 óta tanítok alapfokon.

Munkahelyeim:

2016- Overtones Alapfokú Művészeti Iskola
2013- Szieberth Róbert Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
2012-2014 Kontrasztok Alapfokú Művészeti Iskola
2010-2013 Diabelli Alapfokú Művészeti Iskola
2009-2010 Szentlőrinci Alapfokú Művészeti Iskola

Telephely: Pécs
Művészeti ág: Zeneművészet
Szaktárgy: fuvola